section-b53d860
//engelmandakservice.nl/wp-content/uploads/2021/11/1.jpg
section-0d9cff9

Nokvorst renovatie

Nokvorst renovatie, repareren, vastzetten, vervangen, schoonmaken of nokvorsten inleggen in deFleximdakmortel is een specialiteit van Engelman Dakservice. Betonnen nokvorsten (sneldekkers) van 30 jaar of ouder zijn vaak zo aangetast door het mos en weersomstandigheden dat het verstandig is om ze te vervangen om lekkages te voorkomen. Direct hulp nodig? Maak hier dan een afspraak voor een nokvorst inspectie

Nokvorsten inspecteren:

Hoelang is het geleden dat u uw nokvorsten heeft laten inspecteren door een erkende dakdekkersbedrijf? Nooit!? Dat is wachten op nattigheid! De nok van het dak is erg belangrijk en als deze gaat lekken ontstaat er grote dakschade. Dakbeschot, nokbalk, panlatten worden nat en gaan schimmelen en rotten, het dak kan gaan verzakken en ernstige schade aan uw inboedel veroorzaken. 

Inboedel schade?

U heeft natuurlijk een inboedelverzekering/opstalverzekering tegen schades ontstaan door daklekkages, maar wat nou als ze de schade niet vergoeden door achterstallig dakonderhoud, slijtage, ouderdom, verrotting en roest

Nokvorsten vervangen:

Het correct installeren en onderhouden van nokvorsten is belangrijk om dakproblemen te voorkomen. Bij beschadigde of losse nokvorsten is het belangrijk om direct reparaties uit te voeren om daklekkages te voorkomen.

Het is altijd raadzaam om een professionele dakdekker uit de regio te raadplegen voor advies en uitvoering van werkzaamheden met betrekking tot nokvorsten, dit is een vak, wij hebben de expertise en ervaring om deze werkzaamheden veilig en correct uit te voeren volgens huidige bouwreglement.

Nokvorsten vervangen kosten:

Bent u benieuwd wat het kost om uw nokvorsten te vervangen? De prijs is afhankelijk van verschillende factoren zoals: welke soort nokvorsten en hoeveel, de hoogte van het huis, is er een steiger of een hoogwerker nodig voor de werkzaamheden, moeten ze in het cement/specie of in de flexim gelegd worden, zijn het ventilerende nokvorsten en zijn de ondervorsten nog okee, welke verankering is er nodig….etc..?

 

3 opties voor nokvorst renovatie:

A: Bestaande nokvorsten, repareren/waterdicht/stormvast maken met Flexim kant-en-klare dakmortel op basis van natuurlijke ingrediënten, dit kan in 3 verschillende kleuren: zwart, grijs of rood.

B: Nokvorsten afwerking met (gewapende) kalkspecie. waterdicht maken/repareren met kalkspecie met een zandsoort van 0-4m, toegevoegd gewassen dierlijk haar, meng 2,5 tot 3 delen van deze zand/haarmix met 1 deel kalk. (Dit wordt toegepast op nokvorsten en hoekkepervorsten van monumentale panden)

C: Ventilerende nokvorsten, ruiterrol/ondervorst bevestigen op de ruiter en de zijkanten verlijmen op de dakpannen, monteren/verankeren van nieuwe betonnen of keramische nokvorsten op de ruiter met rvs schroeven of vorsthaak. 

Bij een Nokvorst renovatie/vernieuwen, plaatsen wij altijd identieke nokvorsten terug om het karakter van het dak te behouden. Wilt u toch een andere nokvorst hebben? Dat is altijd mogelijk.

Zijn uw nokvorsten 100% waterdicht?

Geen zin in duizenden euros schade? Dit kunt u eenvoudig voorkomen door een jaarlijkse nokvorst inspectie uit te laten voeren door Engelman Dakservice. Zo weet u precies of uw nokvorsten waterdicht en stormvast zijn voor nu en in de toekomst. Heeft u nog vragen? Maak hier dan een afspraak voor een nokvorst inspectie. Wij komen u dit graag persoonlijk toelichten.

Offerte aanvragen